Yeay lillebror har antagit utmaningen!

Nu har lillebror Simon hoppat på utmaningen efter fyra veckors semester i USA!!! Han ska nämligen springa broloppet den 12 juni på 21,1 km. Jag är riktigt imponerad. Hans mål är att springa på 2 -2,15 h. Simon fixar du det det BJUDER syrran dig på en resa upp till Bollnäs i Augusti för att delta i den årliga kräftskivan!!!! Nu har du en morot (bortsett från äran av att ha klarat av det)

På tal om morot så tror jag att det är viktigt att ha något att kämpa för. Att ha en morot som drar en. Jag kommer aldrig glömma när jag berättade för min familj julen 2006 att jag skulle göra tjejklassikern under 2007 vilka reaktioner jag fick. Kommentarer som: Sandra det krävs lite mer än envishet för att klara något sådant. Eller: Man måste ha både styrka och kondition, det räcker inte bara med vrånghet. Jag kan säga att det var en morot nog för mig att bevisa för dom att jag verkligen skulle klara det! Jag grät av lycka när jag passerade målgången i Mora efter tjejklassikern och Pappa & Morfar var dom första jag ringde. Det trodde ni inte om mig. (hade aldrig stått på ett par längdskidor fram till fem veckor innan tjejvasan)

Sätt upp små mål för er utmaning och belöna er själv när ni nått det målet! Tänk på vad ni presterat och var stolt över er själva och er prestation! Simon just nu är du min inspiration och när motivationer till att ge sig ut på en löprunda tryter kommer jag tänka på dig och ditt kommande brolopp och då kommer skorna flyga på fötterna och jag kommer flyga fram i spåret ;0)

Simon, älskade bror jag önskar dig all lycka till med din träning inför loppet och jag skriver med stolthet upp dig på den heliga listan! Om några år kanske vi springer en mara ihop.... vem vet inget är omöjligt!!!



Simon och hans sambo Lisa med Lukas & Hugo hösten -09

Ja då var det bekräftat!

 
Anmälningsbekräftelse
Artikelnamn Antal à pris Summa
Anmälan till Vår Ruset Gävle, Damer 1 180,00 SEK 180,00 SEK
Total 180,00 SEK
Varav moms 0,00 SEK
Förnamn: Sandra
Efternamn: Williamsson Zetterqvist
Klubb:  
c/o:  
Gatuadress : Söräng 4996
   
Postnummer : 821 93
Ort : BOLLNÄS
Email: [email protected]
Telefon: 0705502053
Klass: Damer

Dagens tips onsdag!

Kollade in det här klippet imorse och det kommer att läggas till i träningen framöver. Som sagt beach 2010 här kommer vi!!!!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/sofismode/article6447779.ab

Ha en fin dag!

Ny vecka, nya möjligheter!

Jag hoppas att er helg varit bra och att ni är nöjda med er första vecka av utmaningen. Själv har jag en seg förkylning som vägrar släppa och jag vill bara ut ut ut och springa! Detta vårvädret ger mig en massa energi! Men något man faktiskt kan göra trots att man är förkyld det är att låna barnens studsmatta ;0) Det känns faktiskt i musklerna när man hoppat en stund och gud vad roligt det är!!!

Är det någon mer som vill få sitt namn tillagt till listan så är det bara att maila eller kommentera så fixar jag det! Nu närmar sig sommaren med stormsteg and I´m loving it!!!!

Förresten var det någon mer som var intresserad av att springa vårruset i Gävle den 17 Maj???? 


Lyxa till det!!!

Idag har jag unnat mig lite lyx!
Håret har tonats och fått en inpackning, kroppen har peelats, fötterna som nu för tiden mest är instängda i ett par gympadojor har filats och naglarna har fått den första röda färgen för året.
Tänk vad lite vardagslyx kan göra mycket!
Unna er lite lyx i helgen ni med!!!




Drömmer du om en platt mage

Det gör då jag i alla fall. Här hittade jag några bra övningar att köra hemma! Platt mage till sommaren här kommer jag!!!!


      


http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article6711116.ab

http://wwwc.aftonbladet.se/kampanj/nike/?page=traningstips&content=traningstips_drommage

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article6938327.ab

Vill ni maila mig så är länken här

http://iform.se/traning/kost-och-traning/garanterat-platt-mage

Hannas resa

När Hanna anmälde sig till utmaningen skrev hon till mig att hon sedan januari 2010 redan gått ner 15 kilo! Jag blev så otroligt imponerad och bad henne berätta hur hon gått till väga. Idag fick jag mail med hennes berättelse. Läs och låt dig inspireras och motiveras. Hanna du har verkligen gjort ett fantastiskt jobb. Stort grattis och lycka till framöver!


Min resa.
 
Okej man ska väl vara brutalt ärlig mot sig själv, efter mina två graviditeter så vägde jag i oktober 2009 97,7kg och hade ett BMI på 31! Jag fick se kort på mig själv och mådde dåligt över vad jag såg så jag började gå långpromenader ett par gånger i veckan och sakta så tappade jag 3kg fram till jul. Men det behövdes mer för att tappa allt extra bagage som jag släpade runt på.
 
10 Januari 2010, för 3 månader sen alltså, så bestämde jag och min sambo oss för att det fick vara nog, vi gick med i viktväktarna online, köpte en kokbok från dem och la upp en plan. Det är otroligt motiverande när man har sin sambo med på resan också och även han har gått ner massor, (över 20kg)
 
*Ingen alkohol på vardagar
*Inget socker i kaffet
*En onyttig dag i veckan då vi fick äta en pizza eller dyl.
*Ingen hämtmat alls övriga dagar
*Ingen läsk alls
*Dricka vatten till alla måltider
*Mera frukt och grönt
*Laga viktväktar mat 2-4 gånger per vecka och då även få rester till luncher
*Mera promenader
*Inge godis eller annat onyttigt
 
Genom att använda oss av viktväktarnas sida så lärde vi oss mycket om att lyssna till våra hungersignaler, minsk ner på portioner, ibland så äter man ju nått som är sååå grymt gott så man vill ta en liiiten portion till fastän man egentligen är mätt. Inget mera sånt helt enkelt. Man ska se till att dricka mycket vatten, 1,5-2L om dagen och försöka äta ltie frukt och grönt som mellanmål så man inte blir vrålhungrig till middagen å vräker i sig då. Helt enkelt sunt förnuft.
 
Jag köpte även en begagnad crosstrainer för 500kr på blocket som jag har använt när vädret var alldeles för dåligt, jag går om det regnar lite eller om det är lite kallt men om det är -25 å snöstorm då blev det crosstrainern :-) så just nu används den nästan ingenting alls för nu vill man ju ut i det härliga vårvädret.
 
Mina första 3 månader efter våra nya regler tappade jag 15kg och vi är inte sådär grymt strikta utan nån gång har vi väl lyxat oss med en liten bit choklad men det får inte bli för ofta helt enkelt. Nu väger jag under 80 å ska ner till 75kg först å främst å sen står siktet på en slutvikt på 70kg :-) Nu är jag ofta ute å går nästan varje dag och i minst 60 minuter, jag har fått otroligt mycket bättre kondition och ska nu unna mig ett par nya fina gympadojjor!
 
///Hanna Larsson

Efterlysning!!!

Jag efterlyser någon som skulle vilja springa Vårruset med mig i Gävle. Jag tänkte att det blir roligare att åka tillsammans sen om man inte springer tillsammans gör ju inget men just att ha någon att åka med ;0) Så är det någon där ute som skulle kunna tänka sig att åka med mig?

Fick tips av Maria Åkesson på ett recept. Tack Maria, här kommer det!

viktväktarlax 2 port

 

260g laxfile

8st potatisar

2st lime

1st rödlök

3st champinjoner

1st rött, sött äpple

1tsk balsamvinäger

150g färsk bladspenat

0,5tsk olja

2dl naturell creme fraiche

1st vitlöksklyfta

salt

peppar

 

Gör så här:

 

1. koka upp potatisen och låt den koka i ca20 minuter. Pressa i saften ur en av limefrukterna, pressa och tillsätt vitlöken i creme fraichen och salta.

 

2. Pressa saften ur den andra limen över laxkotletterna och grilla dem i grillpanna utan matfett.

 

3. kärna ur äpplet. skär det och champinjonerna i bitar och hacka löken ganska grovt. bryn sedan allt i lite olja tillsammans med lite balsamvinäger.

 

4. smaka av med salt och peppar. lägg till sist i spenaten och se till att den bara värms upp. blanda runt och servera tillsammans med laxen och såsen.

 


Början på den heliga listan.....

Nedan följer listan på er som skickat era mål till mig. Det går bra att när som helst maila mig eller skriva en kommentar så kommer ni upp på listan. För dom som har en blogg har jag länkat via namnet så att ni kan gå in och kolla era medutmanare (kan man skriva så?!?!?) Så kom igen nu skicka era mål till mig så att vi kan fylla på listan. Vi är närmre 30 stycken som antagit utmaningen nu, det känns så himla roligt!!!!



Vi  som antar utmaningen och våra mål!

 

Sandra Williamsson Zetterqvistatt klara av att springa tjejmilen i september under 60 minuter. Att fortsätta med en regelbunden träning och som en bonus tappa 5 kilo och snygga till rumpan & magen (får man önska sig ett sexpack?!?!?)


Margit Pettersson
- att komma igång med en regelbunden träning och att förbättra konditionen och springa milen under 1h innan jag börjar jobba igen (9 Aug 2010) Hoppas även på att kunna förbättra min kost och gå ner de sista 4kg som hänger sig kvar efter graviditeten.


Carina Nordgren
att gå ner ca. 3 kg som sitter kvar sedan graviditeterna men mest trimma till kroppen och minska midjemåttet med 10 centimeter.


Maria Åkesson
att bygga upp konditionen och gå ner 18 kilo i vikt. Det stora målet är att klara av att åka tjej Vasan nästa år och delmålet dit är att klara av att springa 6 km på 30 minuter innan sommaren är slut.


Anna Nyström –
att inte gå upp så mycket i vikt under graviditeten. Att hålla sig till godsaker på helgerna och att hålla igång regelbundet med promenader.


Nina Jonsson –
första målet är att gå ner de sista 6,5 gravidkilona som är kvar sen efter det är ambitionen att gå ner ytterligare 5 kilo för att nå idealvikten. Vill äta nyttigare och promenera och cykla mer.


Maria Larsson
vill få bättre kondition och en fastare kropp. Vill komma iväg på gymmet två gånger i veckan och lära sig äta mer frukt och grönsaker och begränsa sötsakerna till helgerna. Är anmäld till Vårruset i Gävle och vill hellre jogga än gå.


Jennie Strid –
att genom träning "fasta" till kroppen.


Ylva Nordholm - att komma ut och löpträna två gånger i veckan och då mellan 5 till 7 km sen att komplettera denna träning med minst ett pass på gymmet i veckan. Målet är att gå ner 3 kilo i vikt.


Åsa Svedberg - vill gå ner 3,5 kilo till midsommar, vill även försöka att ta sig tid till någon form av motion/träning varje dag och vill lära sig att älska att jogga.

Hanna Larsson - vill gå ner 5 kilo (helst innan midsommar) sen gå ner ytterligare 5 kilo till på sikt. Vill få upp flåset och kunna jogga sin runda istället för att gå den. Ambitionen är att komma ut på två långa promenader i veckan. Vill genom motionen få en fastare kropp.

Hanna Rens Rotberger - att gå ner minst 5 kilo till den 3 Juli då hon ska på bröllop och vill kunna köpa en ny fin klänning.

Elin Modig - vill gå ner 5 kilo och jobba upp en bra kondition för att orkar springa hela motions rundan och sedan kunna öka ut den. Vill även få en fastare kropp.

Simon Williamsson - att springa broloppet den 12 juni på 21,1 km på tiden 2 - 2,15 h. Har lagt upp ett träningsschema som ska följas punktligt fram till loppet för att nå målet.

Sara Engstrand - att gå ner ca. 3 kilo i vikt men i huvudsak slimma till kroppen lite efter två graviditeter samt två stora viktnedgångar. Har som prio ett att leva hälsosamt för att vara en bra förebild för sina barn.


Gooooooood Morning!!!

Dagen har kommit då vi bestämt oss för att göra en förändring. Att anta, utmana och besegra det mål vi vill uppnå. Jag är så otroligt glad över hur många vi är som tillsammans ska göra detta. Peppad och taggad är bara förnamnet, motiverad och inspirerad mellannamnet och redo och startklar efternamnet. Nu kör vi!!!

Jag efterlyser nu era mål så att vi kan få ut dom i listan. Jag tror att det kan vara taggande och hjälpande. Jag söker även efter era tips och erfarenheter. Ta exempelvis min kusin Heidi. Hon har tävlat i sm och em och tagit otaliga medaljer i kickboxning. Hon måste ju sitta inne med hur mycket tips och erfarenhetersom helst ;0) Eller hur Heidi?! Dina tips skulle vara ovärderliga för oss. Jag skulle till exempel vilja vet hur du kom igång igen efter det att du fick ditt första barn. Skulle du vilja dela med dig skulle jag vara så tacksam!

Alla är vi bra på något och alla sitter vi inne med ideer, tips och erfarenheter så dela med er! Jag har upptäckt att jag och min vän Marigt (som också antagit utmaningen) båda har snarlika mål och gillar ungefär samma form av motion. Nu kan vi börja träna tillsammans ;0) Margit nu ska vi besegra den där milen under timmen!!!!

Jag vill önska er alla lycka till och ser fram emot att få in era mål och era tips!!!


Det börjar närma sig!

Jag har funderat lite och undrar om ni skulle tycka att det var okey om alla som är med i denna utmaningen får sina namn publicerade. Att jag gör en lista på alla som deltar och vad era mål är. Tänkte att det kunde vara lite skoj. Har man tur kanske man hittar någon med snarliknande mål och då kanske man till och med kan träna tillsammans. Får man sitt namn och mål publicerat får man också lite press på sig och man blir extra motiverad att senare kunna visa vad man åstadkommit.

Min tanke är att en gång i månaden uppdatera våra namn och mål och förhoppningsvis vad vi åstadkommit. Vad tycker ni om det? Självklart har jag full förståelse om ni vill vara anonyma men hade tyckt det var roligt om vi kunde få vet vem vi är samt vad våra mål är. Vi som även registrerat oss på funbeat skulle där kunna hitta varann och se hur vi ligger till ;0)

Själv har jag värmt upp min start imorgon med en löprunda i solen, helt underbart. Den första kilometern kändes det som att jag hade bly i benen men efter det släppte det och i det hela är jag nöjd med min tid på 25,24 på 5km. Målet dock är att alltid ligga under 25 minuter.

Snälla ni maila mig eller skriv en kommentar så att jag vet vad ni tycker om upplägg, tankar och ideer så att bloggen kan bli bra för alla! Jag hoppas att ni är taggade för det är jag!!! Lycka Till!!!!



Denna bilden har jag satt upp på mitt kylskåp. Det är jag innan jag drog igång min viktkamp och jag när jag gått ner mina första 10 kg. Den bilden får mig att tänka en gång extra innan jag lägger händerna på en glass eller något annat gottigt.


Dagens tips

Fick precis mail om ett kanontips! Så här stod det i mailet:

Ville bara ge ett litet tips om funbeat.se, en sida där man gratis kan registrera sig och skriva som en träningsdagbok. Man fyller i vad man tränat, skriver ev kommentarer, sedan får man statistik hur mycket man tränat, vad och intensitet över tiden.
Dessutom kan man jämföra sig med sina träningskompisar och se hur mycket de har tränat och hur man ligger till jämfört med dem.
Kanske ngt för bloggen, så kan man träna lite "tillsammans" och se vad de andra gör och vilka de är. ger lite peppning och motivation då man inte vill träna minst av sina vänner...

Tack för det tipset! Jag går in och registrer mig nu med en gång! 


Solen skiner

Solen skiner, uttnyttja det! Jobbar du? Ta en promenad på lunchen eller när du kommer hem från jobbet. Är du hemma? Gå ut i trädgården och kratta lite, sopa, plocka... Ta en cykeltur eller löprunda. Vardagsmotionen gör mer än vad man tror och gynnas i det långa loppet. Lockar solen fram en längtan efter en glass eller milkshake??? Gör istället en smoothie! Jag tog 2 dl lätt vaniljyoghurt och frysta björnbär och ner i mixern och voila!!! Både jag och barnen älskar det! Ta vara på energin som solen bringar och ha en underbar dag! Nu går jag och barnen ut i solen för lite trädgårdsröjning ;0)



Upplägg

Först vill jag börja med att säga att jag tycker att det är så otroligt roligt att vi är så många som ska anta utmaningen tillsammans. Jag känner mig så inspirerad och motiverad att jag håller på att spricka. Jag vet knappt var jag ska börja någonstans ;0) Min tankar med detta nätverket är att vi ska hjälpa varann med tips, recept, ideer men mest av allt lite peppning när det känns tungt.

Min tanke är att ni mailar mig eller kommenterar på bloggen om vad ni vill ha hjälp med eller tips på. Jag kan då efterlysa vad ni söker för hjälp och förhoppningsvis hittar vi lösningar och tips på det vi söker. Har ni recept, ideer, tips eller ja vad som helst så kommentera eller maila så slänger jag ut det på bloggen så att vi alla kan ta del av varandras tips. Vad tycker ni om detta??? Känns det som ett bra upplägg? Eller har ni andra ideer, jag är öppen för alla förslag!

Jag kommer att bidra med så mycket jag kan och har till min hjälp min fina vän Jossan som jag kan fråga om det mesta. Jossan jobbar på Aktiverum och håller i diverse gruppträningspass och har även kostrådgivning. Hon har varit min klippa i min kamp mot kilona som jag började för drygt ett halvår sedan. Tack Jossan för all din expertis hjälp och peppning!!! Den är guld värd. 

Nedan lägger jag ut kontraktet jag skrivit till mig själv ;0)  Lycka till snart drar vi igång!!



Kontrakt till mig själv!!!

 

Min utmaning är att bli en bättre löpare. Min ambition är att komma ut och springa 2 – 3 gånger i veckan.

Mitt mål är att springa tjejmilen under 60 minuter den 5 september i år.

Mitt delmål är att springa vårruset i Gävle den 17 Maj under 25 minuter.

Min önskan är att utveckla min löpning och på det viset orka springa längre sträckor och att i framtiden kunna delta i olika lopp.

I samband med min strävan till att bli en bättre löpare hoppas jag kunna tappa några kilo och forma till rumpan och magen lite inför sommaren men det är en bonus.

Jag kommer på bästa möjliga sätt försöka att hålla mig till en sund kost och träning och bara unna mig under helgerna.

 

Sandra Williamsson Zetterqvist

Bollnäs den 15/4 2010

 

 



Tips!

Ett tips är att gå och köpa senaste numret av topp Hälsa där du får en tränings dvd med Paolo Robert med. Jag har själv testat den och tycker den är super! I tidningen hittar du även jätte bra tips på hur du ska komma igång med joggningen. Jättre bra upplägg för alla typer. Både dvdn och joggupplägget är träningstyper du slipper åka till gymmet för att utföra. Så har du ont om tid, svårta att få barnvakt eller inte tycker om att gå på gym så är detta två suveräna former av motion som dessutom är GRATIS!

Så ut och köp!!!!


Vad kul att så många vill anta utmaningen!

Vad kul att så många vill anta utmaningen tillsammans med mig!!!
För att göra allting enklare och för att ni ska få bästa tillgång till alla tips, recept och bilder startade jag en alldeles egen blogg för utmaningen. Eftersom att ni är så många som vill hänga med håller jag på att fundera ut ett upplägg som kommer passa alla på bästa sätt. Eftersom att jag är värdelös på allt som har med bloggdesign att göra kommer jag att ta lite hjälp med det så tills dess får ni ursäkte hur sidan ser ut.

För att få bästa möjliga struktur på detta ber jag er att ha tålamod till efter helgen så kör vi igång på måndag! Mitt tips till er är att skriva ett kontrakt till er själv där ni skriver ner vad det är ni vill utmana er själv med. Är det att tappa några kilo? Bli en bätre löpare? Minska ert midjemått? Få bättre flås? Bli bättre på att laga hälsosam mat? Skriv ner vad ni vill åstadkomma och fundera över hur lång tid ni vill ge er själv på att göra detta.

Med stor glädje över att så många av er vill genomföra detta med mig tackar jag er och ber att få återkomma till helgen!

 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0