Kvällens tips!

Hej alla glada! här kommer kvällens goodie tips från mig. Hoppas allt är bra med er och att motivationen fortfarande ligger på topp ;0) Har ni tips, recept eller vad ni än vill dela med er så bara hör av er så kör jag ut det på bloggen! Ha det fint!


Före och efter....

Här har ni mig innan jag drog igång med min kamp mot kilona och bilder 15 kilo senare ;0)
Kan inte förstå att jag gått runt och burit på alla dom extrakilona innan...
Hoppas att dessa kan motivera och inspirera er så här innan sommaren!

INNAN


UNDER RESANS GÅNG


MAKE OVER!



Pigga tjejer

Pigga glada pinglor efter målgången i VårRuset i Gävle den 17 Maj!


Älskar denna tjejen

Läser hennes blogg och tycker verkligen att hon har fina värderingar. Hon delar även med sig av massor av goda recept och tips. Läs hennes blogg och bli inspirerad!!!! Tjejen jag snackar om är Annika Sjöö =)

http://www.amelia.se/blogg/annika-sjoo/



Såhär skriver hon på sin blogg:

Nedan listar jag en rad positiva effekter av att träna:

Ökad ämnesomsättning - ökad fettförbränning
Starkare muskler - starkare kropp
Minskad skaderisk
Bättre sömn
Ökad energi
Man omfördelar sin kroppsmassa - mindre fett, mer muskler
Ökad cirkulation
Bättre immunförsvar
Lyckohormonet endorfin frisätts i kroppen - bättre humör
Renar kroppen på slaggprodukter
Starkare hjärta

Så jag undrar (om man kan självklart)...varför tränar man INTE?

Kramar Annika


Härliga sommarregn!

Igår var jag ute och sprang i det underbara sommarregnet och jag var inte ensam ;0) I spåret sprang jag på Ylva som också är med i utmaningen. Helt underbart!!! Ylva visst var det härligt i regnet! Tänk vad allt blir lättare nu när det blir ljusare, varmare och närmar sig sommaren. Hur som helst så håller jag på att sammanställa listan och försat updaten på vad vi åstadkommit men saknar fortfarande vissa. Ha en underbar dag i värmen!


Update!

Är ju supernyfiken på hur det går för er nu när vi hållt på ett tag! Jag skulle jätte gärna vilja höra hur det fått för er. Själv är jag supernöjd med min prestation och har i snitt varit ute och sprungit 2-3 gånger i veckan och var igår i Gävle och sprang VårRuset tillsammans med Margit. Tusen Tack för det Margit, nu ser jag fram emot tjejmilen!!! Jag har även gått ner hela 4 kilo av all motivation och inspiration ;0)

Är även nyfiken på att höra vad ni tycker om bloggen? Vad kan vi förbättra/utveckla? Ber om ursäkt för dålig uppdatering den senaste veckan, vi har haft återkommande magsjuka som går runt i familjen och så har jag varit bortrest. Men nu ska det bli ändring på det!!!

Fick in tips på att vi skulle kunna cykla Varpen runt tillsammans. Har faktiskt funderat på om vi skulle träffas. Hade varit kul att träffas allihop och göra något kul tillsammans och att cykla Varpen runt hade väl varit kul! Ja nu blir det svårt för er som inte bor i eller i närheten av Bollnäs men för er som bor här skulle ni vilja träffas? Har ni tips på vad vi skulle kunna hitta på?

Hoppas på att få in era framsteg ;0) Ha en fin kväll!!!


Jag är på hälsoresa!

Hej alla duktiga utmanare!

Jag är nu nere i Helsingborg på hälsoresa med min kompis Sara, därav den glesa uppdateringen. Men idag har jag något unikt att bjuda på. Jag har bilder från när jag och Sara var och klättrade på Kullaberg. Det skulle egentligen bara vara lätt klättring/vandring men vips så hade jag och Sara tappat fokus en sekund och var mitt uppe på en klippvägg och vågade varken klättra neråt eller uppåt (vi är båda löjligt höjdrädda) Men efter mycket om och men tog vi oss upp för den branta klippan och var glada vid att vara vid liv.... puh

Dagens tips är ta med dig en vän och åk på hälsoresa! Behöver inte bli så dyrt. Jag och Sara bor hemma hos mina föräldrar och utnyttjar naturen till att motionera. När vi kom ner i onsdags var vi i och för sig på gruppträning men det är för att min fina vän håller i det passet och det ville vi inte missa. På kvällen var vi ute och dansade och istället för att åka taxi hem gick vi dom dryga 6,6 km. Igår tog vi en powerwalk längs med stranden och idag har vi varit på Kulla berg och klättrat och vandrat och imorgon blir det löpning på stranden. Mellan varven läser vi böcker och tidningar och sitter och pratar och det har väl även blivit lite shoppping. Balsam för både kropp och själ!

Nu har vi inte många dagar kvar till vi har kört i en månad så jag skulle jätte gärna vilja ha in mail eller kommentarer på vad ni åstadkommit så att vi kan lägga till det till listan! Ha en fortsatt skön helg!


Återhämtning pågår...

Börjar med att be om ursäkt för usel uppdatering men jag har legat i magsjuka hela helgen... Det är verkligen det värsta man kan åka på men nog om det. Som rubriken lyder så har återhämtningen påbörjats och jag har varit ute i trädgården med barnen och busat lite nu på förmiddagen och känner mig ganska nöjd med den motionen för idag ;0)

Lisa tipsade om en bra blogg som jag vill lyfta fram som inriktar sig på nyblivna mammor ;0) http://www.mama.nu/blogg/olgas-blogg/

Som lovat lägger jag även ut en bild på min mage som experiment för att se om jag lyckas åstadkomma något med den fram till midsommar med mina magövningar som jag kommer att göra varannan dag. Blir spännande att se resultatet av det tycker jag!

Ytterliggare ett tips idag är att sätta upp små delmål samt planering på hur man ska ta sig dit. Exempelvis fick jag ett 6 veckors program för att gå sig i form. Detta sitter nu uppe på kylskåpet så har jag den som en reminder samt kan jag bocka av när jag gjort mina övningar eller pass!


Älskar denna tidningen!

Är ett fan av tidningen Topp Hälsa. Tycker att dom har mycket bra tips som verkligen vänder sig till alla, nybörjare som träningsess. Mycket fina färger och härliga reportage.

I det senaste numret bjuds det på mycket övningar som man kan göra hemma vilket jag verkligen uppskattar. Jag jobbar stenhårt med att slimma till min mage. Har faktiskt tänkt lägga upp en bild på hur den ser ut nu och sen ska ni få en bild var 14 dag fram till midsommar bara för att se förvandlingen. Så ikväll får jag väl be maken ta en bild så slänger jag ut den sen!

Där är en artikel om trädgårdsterapi där det refereras till Bonniers bok Trädgårdsterapi där min fina svägerska Lisa tagit alla bilderna och där hennes mamma varit med och bidragit till boken.

Maria i detta numret stod det även om tips mot just allergi, då tänkte jag på dig som verkligen lider av det!

Lycka till allihop!


Nu har fina svägerskan också anslutit!!!!

Välkommen Lisa att anta utmaningen!!! Vill ni ha inspiration och motivation ska ni gå in på Lisas blogg och kolla in hennes bilder! Hon är bästa fotografen någonsin och har ni en gång tittat in på hennes blogg är ni fast ;0)

Igår lagade vi enkel super god lax så idag delar jag med mig av det!

4 laxfiléer som saltas och peppras och får lite citron på sig innan dom ställs i ugnen i ca 20 minuter på 175 grader.
Kokt potatis
Kall sås gjord på 2dl lätt creme fraiche, hackad smörgåsgurka, hackat äpple, lite lätt majonäs ca 1 matsked, ungefär lika mycket kaviar, lagom med dill och lite salt och peppar

Går lätt som en plätt att göra och smakar mums!

Nu ska jag ut i spåret men ny musik i lurarna, vilken skillnad det gör med lite ny fräsch musik! Trevlig kväll!!


Listan fortsätter att växa...

men fortfarande saknar jag vissa namn från er som anmälde er från början. Är det så att ni vill vara anonyma eller har ångrat er så har jag full förståelse men jag tänkte att det kan ju vara några av er som rent av bara glömt bort det... ;0)

Lägger nu ut listan som den ser ut idag. Ska bli så spännande att kolla av hur alla ligger till när vi kört en månad! Jag hoppas att ni alla känner er motiverade och inspirerade, det gör då jag! Har ikväll varit ute och sprungit med min nyfunna springkompis och det var kanon att slippa springa själv. Hade jag sprungit själv hade jag aldrig hållt det tempo jag gjorde! Tack Margit!!!! Kanske kan just du finna en träningsvän som gillar samma motionstyp som du gör här på bloggen, var inte blyga! 

Vi  som antar utmaningen och våra mål! 

Sandra Williamsson Zetterqvistatt klara av att springa tjejmilen i september under 60 minuter. Att fortsätta med en regelbunden träning och som en bonus tappa 5 kilo och snygga till rumpan & magen (får man önska sig ett sexpack?!?!?)

Margit Pettersson -
att komma igång med en regelbunden träning och att förbättra konditionen och springa milen under 1h innan jag börjar jobba igen (9 Aug 2010) Hoppas även på att kunna förbättra min kost och gå ner de sista 4kg som hänger sig kvar efter graviditeten.

Carina Nordgren
att gå ner ca. 3 kg som sitter kvar sedan graviditeterna men mest trimma till kroppen och minska midjemåttet med 10 centimeter.

Maria Åkesson
att bygga upp konditionen och gå ner 18 kilo i vikt. Det stora målet är att klara av att åka tjej Vasan nästa år och delmålet dit är att klara av att springa 6 km på 30 minuter innan sommaren är slut.

Anna Nyström –
att inte gå upp så mycket i vikt under graviditeten. Att hålla sig till godsaker på helgerna och att hålla igång regelbundet med promenader.

Nina Jonsson –
första målet är att gå ner de sista 6,5 gravidkilona som är kvar sen efter det är ambitionen att gå ner ytterligare 5 kilo för att nå idealvikten. Vill äta nyttigare och promenera och cykla mer.

Maria Larsson
vill få bättre kondition och en fastare kropp. Vill komma iväg på gymmet två gånger i veckan och lära sig äta mer frukt och grönsaker och begränsa sötsakerna till helgerna. Är anmäld till Vårruset i Gävle och vill hellre jogga än gå.

Jennie Strid –
att genom träning "fasta" till kroppen.

Ylva Nordholm - att komma ut och löpträna två gånger i veckan och då mellan 5 till 7 km sen att komplettera denna träning med minst ett pass på gymmet i veckan. Målet är att gå ner 3 kilo i vikt.

Åsa Svedberg - vill gå ner 3,5 kilo till midsommar, vill även försöka att ta sig tid till någon form av motion/träning varje dag och vill lära sig att älska att jogga.

Hanna Larsson - vill gå ner 5 kilo (helst innan midsommar) sen gå ner ytterligare 5 kilo till på sikt. Vill få upp flåset och kunna jogga sin runda istället för att gå den. Ambitionen är att komma ut på två långa promenader i veckan. Vill genom motionen få en fastare kropp.

Hanna Rens Rotberger - att gå ner minst 5 kilo till den 3 Juli då hon ska på bröllop och vill kunna köpa en ny fin klänning.

Elin Modig - vill gå ner 5 kilo och jobba upp en bra kondition för att orkar springa hela motions rundan och sedan kunna öka ut den. Vill även få en fastare kropp.

Simon Williamsson - att springa broloppet den 12 juni på 21,1 km på tiden 2 - 2,15 h. Har lagt upp ett träningsschema som ska följas punktligt fram till loppet för att nå målet.

Lisa Wikstrand - vill komma igång med att springa. Har aldrig sprungit förr men har precis börjat och har som mål att springa 5 km utan att behöva stanna.

Sara Engstrand - att gå ner ca. 3 kilo i vikt men i huvudsak slimma till kroppen lite efter två graviditeter samt två stora viktnedgångar. Har som prio ett att leva hälsosamt för att vara en bra förebild för sina barn.

 

RSS 2.0